top of page

Tek Kullanımlık Plastik Pipetlere 7 Alternatif

Çöp adalarına ve çöp dağlarına neden olan tek kullanımlıklardan olan plastik pipetlerden vazgeçmek mümkün. Peki ya alternatifleri?

  • Pipetsizlik

“Pipete gerçekten ihtiyacım var mı?” 

Verdiğiniz her siparişte bu soruyu düşünmeniz önemli. Biliyoruz bazen çocuklar pipetsiz içemezler. Bazı içecekler pipetsiz çok içilir. Ama bu durumların haricindeki durumlarda siparişinizi verirken, “Pipet istemiyorum.” diyebilirsiniz. Bazen pipet istemediğinizi tekrar etmeniz gerekebilir. (:

  • Buğday sapı pipet

Buğdayın sapının pipete benzemesinin avantajı olarak ülkemizde kafe, bar ve restoranlarda bolca karşımıza çıkan buğday sapı pipetler kompost edilebilir. Plastiğe karşı buğday. Neden olmasın ki!

  • Makarna pipet

Ülkemizde yavaş yavaş karşımıza çıkan makarnadan pipetler, tıpkı buğday sapından pipetler gibi kompost edilebiliyor.

  • Cam pipet

Pipet kullanmayı tercih ediyorsanız, çok kullanımlık kişisel pipet edinebilirsiniz. Çok kullanımlık pipetlerden birisi, el yapımı cam pipetler olabilir. Ülkemizde de üretimi olan cam pipetler havalı bir alternatif.

  • Bambu pipet

Çok kullanımlık kişisel pipetlerden bir başkası da bambu pipetler. Bambu, çok hızlı büyüyen bir ağaç olduğu için sürdürülebilir bir alternatif.

  • Çelik pipet

Cam ve bambu gibi çok kullanımlık kişisel bir alternatif olan çelik pipetler, uzun yıllar kullanabileceğiniz bir alternatif. Artık ülkemizde de üretilen paslanmaz çelik pipetlerden bir tane edinip yıllarca kullanabilirsiniz.

Kendinize pipet fırçası, pipet kesesi ve çelik pipetten çelik pipet seti de yapabilirsiniz.


  • Silikon pipet

Çok kullanımlık pipetlerden olan, artık ülkemizde de üretilen silikon pipetlerden de kullanabilirsiniz.


Bonus Alternatif: Tek kullanımlık plastik pipeti tek kullanımlıktan çıkarın. Gece boyunca pipetle içeceğiniz bir şeyler içiyorsanız, kişisel pipetiniz yoksa ya da yanınıza almadıysanız, içeceğinizle gelen pipeti gece boyunca kullanın, ikinci içecekte pipet istemediğinizi söyleyin. 


Tek kullanımlık plastik pipetlere hayır!

Sevgiler,

Utku



Comments


bottom of page